top of page

Pääsihteeri Kim Jong Il 80 vuotta

kji.png

Pääsihteeri Kim Jong Il syntyi vallankumoukselliseen perheeseen Paektu-vuoren salaisella sissileirillä 16. helmikuuta 1942. Hän julkaisi jo nuorena paljon omia ajatuksiaan Korean yhteiskunnasta ja tutki presidentti Kim Il Sungin juche-aatetta.

 

Vuonna 1964 Kim Jong Il astui Korean työväenpuolueen keskuskomitean palvelukseen. Hän osallistui työnsä kautta paljon maansa kulttuurielämän kehittämiseen juchen linjan mukaisesti ja paneutui juche-aatteen teorian kehittämiseen.

 

Kim Il Sungin poismenon jälkeen Kim Jong Il johti Korean demokraattista kansantasavaltaa vuosina 1994-2011 ja kehitti tänä aikana maansa songun-ideologiaa, jonka avulla KDKT pystyi maailman poliittisen kentän myllerryksistä huolimatta jatkamaan omaa sosialistista ja riippumatonta linjaansa.

KDKT:ssa avattiin sekä valokuva- että kirjanäyttely Kim Jong Ilin 80-vuotispäivän kunniaksi. Näyttelyt on katsottavissa myös virtuaalisesti Naenaran sivuilla. Mikäli galleria ei aukea, voit ladata interaktiivisen näyttelyn omalle tietokoneellesi tästä linkistä.

Juche-aatteen opintoyhdistys lähettää sydämelliset onnittelut merkkipäivän aattona. 

KDKT:ssa julkaistu englanninkielinen Son of Mt Paektu -muistelmakirjoitus on luettavissa täältä.

bottom of page